Goede voorbereiding, het halve werk

De Sisterrun is een gezellige sponsorloop met afstanden van circa 5, 7,5 en 10 km. Het parcours is plat, deels verhard, deels bosgrond en daarom gemiddeld zwaar. Maar misschien is dit wel de eerste keer dat je mee doet met een dergelijk evenement. Dan is een goede voorbereiding vooraf en aandacht voor eten, kleding en schoeisel extra belangrijk, wil je op een verantwoorde manier deel nemen en met een blij gezicht over de finish komen.

Loop- en wandelscholing
Heb je nog nooit hardgelopen of meerdere kilometers gewandeld? Meld je dan aan bij Start to Run, download ons Loopschema 2015, zoek een fysieke running coach of sluit je aan bij een wandel- of loopgroep. Op de site van de atletiekunie vind je zeker iets passends bij jou in de buurt. Ben je woonachtig in of nabij Vught? Dan willen wij je de volgende lokale running- en walking partners van harte aanbevelen:

Atletiekvereniging Prins Hendrik
 
Run and Walk

Hart for Her

Loopschool Wim Akkermans


Kleding: laagjes bij kou én warmte
Belangrijk is het op een dag als deze, dat je niet te koud of te warm gekleed van start gaat. En dat je, bezweet en wel, na afloop van de Sisterrun niet te hard afkoelt. De oplossing: laagjes aantrekken. Heb je dit nog niet? Dan willen wij je onze running- en walking partner van harte aanbevelen voor een goed kledingadvies: check deze link van
Run and Walk


Schoenen
Bij langere afstanden zijn goede schoenen nog belangrijker dan de juiste kleding. Let hier dus op en informeer tijdig bij een expert op dit gebied. Onze running partner Run and Walk is zeer kundig en heeft een uitgebreid assortiment in de aanbieding. Neem je startbewijs mee: dit is bij Run and Walk een korting van maar liefst 20 euro waard!

Eten & drinken
Hardlopen kost energie, maar wandelen ook. Wat je daarom moet eten en drinken en wanneer verschilt per persoon. Daarom verwijzen we je voor meer informatie over het deelnemen aan hardloopevenementen graag naar sites als www.atletiekunie.nl, www.runnersweb.nl en keep-on-running.nl. Hier vind je ook leuke informatie over andere evenementen in Nederland. Wij zorgen ervoor dat je aan de finish wat te drinken krijgt.

Oefenloopjes
Het hele jaar door vinden er overal in Nederland leuke oefenloopjes plaats. Er is zelfs een boekje met 'de 100 leukste lopen van Nederland' met daarin de 20 leukste hardloopevenementen voor vrouwen en girlies. De Sisterrun staat er ook in, natuurlijk ;-) Je kunt dit boekje bestellen via www.keep-on-running.nl Ben je meer van de heftige lopen? Het boekje bevat ook de 20 zwaarste trailruns. Voor alle andere oefenloopjes met en zonder tijdregistratie verwijzen wij je graag naar de website van de Dutch Runners, waar je het hele jaar door actuele informatie treft. Ook leuk is de agenda van Piet van der Nat. Wanneer je je bij hem aanmeldt, krijg je elke maand een overzicht met lopen.