Historie

De Sisterrun is sinds 2009 hét sportevenement van Soroptimistclub Vught Lumineus. Deze Brabantse serviceclub maakt onderdeel uit van een internationaal netwerk van zo’n 100.000 vakvrouwen die werken aan verbetering van de leefomstandigheden van vrouw en kind: Soroptimist International.

In 2009 en 2010 zijn wij gestart met lopen voor het UAF, een stichting voor vluchteling studenten, het was een bescheiden start met 100 deelnemers. Kenmerkend was de gezellige sfeer.

 

Atlent Foto GoededoelVervolgens hebben wij ons twee jaar, 2011 en 2012, ingezet voor het Kinder Expertise Centrum Atlent in 's-Hertogenbosch. Bij Atlent  helpen de medewerkers, kinderen en jeugdigen op weg naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid en ontplooiing. Met het laatste deel van de donatie zijn mobiele buitenspeltoestellen aangeschaft. We hebben kunnen zien dat de kinderen er met erg veel plezier mee spelen. Dank namens de kinderen voor jullie sportieve inzet.Onlangs mochten wij hen een cheque overhandigen van 1000 euro voor speeltoestellen.

 

Link meisjes India

In 2013 en 2014 liepen wij voor Indian Mother & Child Nederland, éen jaar onderwijs voor kansarme meisjes in India en één jaar voor kansarme vrouwen in India. Door onze donatie konden 5 meisjes uit Calcuta 5 jaar lang naar school en werd hun familie ondersteund. Onlangs kregen we een groet van de meiden; het gaat uitstekend met ze!

 

 

 

 

Vervolgens 2015, ons goede doel was de Stichting Dream4Kids uit RosmalenStichting Dream4Kids organiseert al meer dan 10 jaar droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugd-trauma. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal en vervult hun droomwens tijdens een droomdag. Zo krijgen ze weer moed en energie om in dromen te geloven. Begin mei 2015 konden wij 6000 euro doneren voor dit geweldige doel.

 

 

Marjo Jager, initiatiefneemster van de Sisterrun: “In de zomer van 2006 ontspon zich spontaan het idee om een vrouwenloop te organiseren. Ik had voor het eerst deelgenomen aan een sponsorloopje op Terschelling en vond de sfeer er ondanks de slechts 100 hardlopers geweldig. Ik dacht: ‘Dit kunnen wij ook met de Soroptimisten!’ Maart 2009 was de eerste Sisterrun met zo'n 100 deelnemers een feit. In 2010 waren dit er 250 en in 2011 stonden er meer dan 500 enthousiaste vrouwen aan de start! Op 1 april 2012 waren er ondanks het koude weer en de diverse andere loopjes toch nog 400 loopsters die meededen. Geweldig!" In 2013 nam Josefien Fleuren, Soroptimist van Club Vught Lumineus, het voorzittersstokje van Marjo Jager over: "Ik heb er ontzettend veel zin in om de Sisterrun de komende jaren verder te professionaliseren. In 2014 organiseerden we de Sisterrun alweer voor de zesde keer! We zijn blij dat er weer vele honderden loopsters waren. Wij willen naast veel gezelligheid namelijk graag extra veel geld inzamelen voor het goede doel dat we aan deze loop hebben gekoppeld. Inschrijfgeld is daarvoor een super middel.”


Wil je meer weten of lezen over de Soroptimisten? Ga dan naar www.soroptimist.nl Hier vind je uitgebreide informatie.